.

Elfa mēbeles-konstruktori

elfaSlavenā zviedru uzņēmumaElfa, kas piedāvā daudzveidīgus risinājumus jebkurām telpām mājās, dzīvoklī, garāžā un birojā, ražotos mēbeles-konstruktorus augstu vērtē gan profesionāļi – interjera dizaineri, gan patērētāji. Ne velti Elfa mēbeles-konstruktori tiek uzskatīti par jebkura interjera kreatīvāko un funkcionālāko elementu.

 

Atskats vēsturē
Viss sākās vairāk nekā pirms 70 gadiem. 1947. gadā zviedru inženieris un dizainers Nils Strinnings, kurš ražoja radioaparātus, izgudroja plauktu trauku žāvēšanai. Tas bija rūpīgi darināts no akurāti sametinātām izturīgām tērauda stiegrām un bija tik funkcionāls, ka drīz vien iepatikās mājsaimniecēm, un plauktus sāka aktīvi pirkt. Drīz vien Strinninga izgudrojums transformējās dažādu mājsaimniecības piederumu – glabāšanas sistēmu – ražošanā. Tā bija absolūti jauna un unikāla ideja, kas gadu gaitā tika pilnveidota, un ir veiksmīgi nonākusi līdz mūsdienām. Šobrīd Elfa ražotāskonstrukcijusistēmas ir ērtas un efektīvas jebkurai telpai. „ŠobrīdElfa piedāvā daudz dažādu produktu guļamistabām, garderobēm, priekštelpām, viesistabām un bērnistabām, virtuvēm, vannas istabām, garāžām, noliktavām un birojiem," stāsta Jevgeņijs Lukins, uzņēmuma Elfa Mēbeles vadītājs.

Glabāšanas sistēmas
Elfa piedāvā vairākas glabāšanas sistēmu pamatkonstrukcijas. Pašā sākumā tika ražoti pie sienas stiprināmi metāla stiprinājumi ar kronšteiniem, kam tiek pieskrūvēti lamināta plaukti. Tā kā stiprinājumiem ir daudz caurumiņu, plauktus iespējams izvietot jebkurā augstumā. „Šāda konstrukcija ir ideāls veids, kā izveidot bibliotēku vai skapi, kurāiespējams uzglabāt un pārvietot elementus," komentē Jevgeņijs Lukins, uzsverot, ka šīs sistēmas vienas sekcijas nestspēja ir līdz 300 kilogramiem.
Cits Elfa glabāšanas sistēmu variants ir grozu sistēma: grozu bloks, kuru arī ir viegli transformēt atkarībā no vajadzīgajiem izmēriem un uzglabājamo mantu daudzuma. No šiem groziem iespējams izveidot skapi, uz tiem var novietot galda virsmu, ledusskapi utt.
Nākošā ir piekaramā sistēma. Pie sienas tiek piestiprināta sliede, pie kuras karājas izvelkamu grozu, atvilktņu, plauktu bloks. Arī šajā gadījumā pastāv plašas skapja veidošanas iespējas.
Vēl viena konstrukcija ir pie sienas stiprināms panelis. Jau ir izveidota šādu – dažādu sīkumu glabāšanai īpaši piemērotu – risinājumu sērija. Šo paneli iespējams izveidot gan lielu, gan mazu – atkarībā no pasūtītāja vajadzībām.
„Mūsu grozi un metāla plaukti izskatās ļoti mūsdienīgi, vienlaikus tie ir praktiski. Šāda sistēma bieži vien nemaz nav jāslēpj aiz durvīm, tai nav jāparedz atsevišķa istaba. Šādas sistēmas iespējams izmantot visā mājā – tas būs skaisti un efektīvi," saka Jevgeņijs Lukins.

Funkcionāli risinājumi
Visai interesanta ir tā saucamā „sala" jeb free standing – uz grīdas novietots vairāku sekciju bloks. Sākotnēji šī sistēma tika izveidota biroju vajadzībām, bet ar laiku to sāka izmantot arī citās telpās, lai neveidotu papildu sienu un varētu funkcionāli izmantot telpu. „Ja jūsu garderobe ir plaša, tās vidū var izveidot papildu „saliņu". Tas ir ļoti ērti un funkcionāli," piebilstJevgeņijs Lukins.

Būtībā free standingir divpusēja sistēma ar redeļu plauktiem, ko iespējams efektīvi izmantot arī tirdzniecības zālēs, medicīnas iestādēs un citur. Redeļu plauktu priekšrocība ir tā, ka tie ir ideāli piemēroti jebkuru mantu uzglabāšanai, jo tajos brīvi cirkulē gaiss un neuzkrājas putekļi. „Piemēram, dzīvoklī redeļu plaukti ir ļoti piemēroti virtuves telpas sakārtošanai. Lai gan mēs nepiedāvājam klasiskās virtuves, tomēr Elfa noderīgie un funkcionālie risinājumi lieliski papildinās virtuves skapjus."

Jaunākās tendences
Jauna tendence ir skapji un garderobes bez starpsienām. „Šīs sistēmas priekšrocība ir iespēja daudz vienkāršāk to pārveidot," stāsta uzņēmuma vadītājs.

Izcilas lietas
Elfa mēbeļu risinājumus noteikti novērtēs visdažādākā vecuma, dzīvesveida un profesiju cilvēki. „Mums ir risinājumi visiem, kam patīk kārtība," saka Jevgeņijs Lukins. „Elfa sistēmu konstrukcijas īpašības, to izturība un ilgmūžība garantē to izcilību. Un cilvēkiem tas patīk. Visas glabāšanas sistēmu detaļas iespējams nopirkt mūsu veikalā." Kā liecina viņa teiktais, preču sortimentu veido vairāk nekā 900 vienību. Visai produkcijai tiek nodrošināta desmit gadu garantija. Visām precēm ir augstākā kvalitāte, un tās kalpos ne vienai vien Elfa produkcijas pircēju paaudzei. Šo glabāšanas sistēmu priekšrocība ir to konstrukcijas īpašības. „Piemēram, par nelielu naudas summu iespējams iegādāties laba, mūsdienīga skapja bāzes detaļas – antresolu, dažus plauktus – un laika gaitā pakāpeniski piepirkt klāt detaļas un veidot skapi tā, lai tas būtu maksimāli ērts," viņš turpina. „Daži klienti visu pērk un uzstāda paši, savukārt tie, kuri vēlas, uzstādīšanas pakalpojumu pasūta pie mums. Maksimālais darba izpildes termiņš ir trīs dienas. Izņēmums ir durvis – tās tiek uzstādītas divu nedēļu laikā."

Koncerns Elfa International savu produkciju pārdod visā pasaulē – vairāk nekā 30 valstīs. Latvijā tā oficiālais pārstāvis ir uzņēmums Elfa Mēbeles, kas sadarbojas ar dīleriem visā Baltijas reģionā un nodarbojas arī ar mazumtirdzniecību. Īpaši noteikumi (vairumtirdzniecības atlaides) tiek piedāvāti dzīvojamo un komerciālo projektu attīstītājiem. Būvniekiem tiek piedāvāts arī pilns serviss, sākot ar 3D projekta izveidi (kā dāvanu), beidzot ar visu glabāšanas sistēmu piegādi un uzstādīšanu.

SIA ELFA MĒBELES, BNI Artmane biedrs
direktors Jevgeņijs Lukins
mob. + 371 6150850
Tallinas 34, Rīga
Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
www.elfa-mebeles.lv

Bookmark and Share
Top.LV