.

Uzticieties meistaram!

fotografijaFotostudija Style Foto Studio un fotogrāfs Aleksandrs Kendenkovs

Fotogrāfēšana ir tik strauji ienākusi mūsu dzīvē, ka ir kļuvusi par tās neatņemamu daļu. Katrā viedtālrunī ir foto-video kamera. Paņem tālruni, noregulē kameru un viss – ievieto fotogrāfiju sociālajos tīklos! Tomēr, lai cik dīvaini tas neliktos, fotogrāfa profesija joprojām ir ļoti pieprasīta. Kādi pakalpojumi ir nepieciešami cilvēkiem?


- Aleksandr, cik sen jau esat fotogrāfs?
- Kopš skolas laikiem. Fotogrāfēju visu savu apzināto dzīvi. Profesionāli fotogrāfēt sāku 2002. gadā. 2004. gadā ieguvu Fotomeistara diplomu.
- Kas ir mainījies jūsu darbā šajos gados?
- Tehniski fotomāksla attīstās ļoti strauji. Un tas ir aizraujoši! Piemēram, aerofotogrāfēšanā un filmēšanā tiek izmantoti droni. Es jau agrāk nodarbojos ar aerofoto, bet šim nolūkam vajadzēja īrēt lidmašīnu ar pilotu, bet to ne visi pasūtītāji varēja finansiāli atļauties. Šobrīd daudz ko var izdarīt, izmantojot radiovadāmu bezpilota lidaparātu.
Ja runājam par klientu vēlmēm, nekas daudz nav mainījes – cilvēkiem ir nepieciešamas profesionālas fotogrāfijas. Ir klienti, ar kuriem sadarbojos jau piecpadsmito gadu.
- Kas ir jūsu klienti? Kādas fotogrāfijas pašlaik tiek pieprasītas?
- Par manu klientu var kļūt jebkurš uzņēmums, kam nepieciešama vizuālā reklāma. Mana joma vienmēr ir bijusi fotoreklāma – preču un pakalpojumu fotgrāfēšana komerciālām vajadzībām. Piemēram, nekustamo īpašumu, interjeru, arhitektūras fotografēšana ir tas virziens, kam pievēršu īpašu uzmanību. Sadarbojos ar vairākiem šīs nozares žurnāliem. Viesnīcas, restorāni, lieli tirdzniecības centri. Radīt to tēlu veidojošas fotogrāfijas ir daudzveidīgs un sarežģīts, bet interesants uzdevums!
Man ir arī ļoti plašs ceļojumu laikā uzņemtu fotogrāfiju arhīvs. Bieži vien klienti tās pērk interjeru noformēšanai.
- Nedaudz pastāstiet par nekustamo īpašumu fotogrāfēšanas specifiku.
- Jebkurš nekustamā īpašuma pārdevējs apstiprinās, ka laba fotogrāfija aizstāj tūkstoti vārdu! Jau sen ir zināms, ka labāk vienreiz redzēt, nekā simt reizes dzirdēt. Mans fotogrāfa mērķis ir uzņemt fotogrāfijas, kas izceļ īpašuma stilu un unikalitāti, lai potenciālais klients nekavējoties brauktu to pirkt, nevis tikai apskatīt. Tam vajag specifisku un dārgu tehniku – ar tālruni tā nenofotogrāfēsi.
- Mēs sarunājamies pie ģimenes pavarda. Kāda ir Jūsu attieksme pret ģimenes fotogrāfijām?
- Protams, Ziemassvētki un Jaunais gads ir brīnišķīgs iemesls ģimenes fotosesijai! Mūsu studijā pat ir izveidots svētku stūrītis, un mēs gaidām visus interesentus! Bērnu fotogrāfijām izmantojam interesantus tēlus un dekorācijas.
- Paldies, Aleksandr! Jaunajā gadā vēlam veiksmi Jums un Jūsu ģimenei!
- Paldies! Vēlu visu to labāko žurnāla „Sarunas pie ģimenes pavarda" lasītājiem!

SIA „Style Foto Studio", BNI Artmane biedrs
• reklāmas foto un video pakalpojumi
• nekustamo īpašumu fotogrāfēšana un videofilmēšana
• aerofoto un aerovideo
• korporatīvu pasākumu foto un video pakalpojumi
• privāti foto un video

www.styefoto.lv
www.realestate.stylefoto.lv
+371 22572324

Bookmark and Share
Top.LV