.

Spaiss. Ārstēšana no spaisu atkarības.

x 64bb1d76Spaiss – tā ir nosacīti jauna sintētiska narkotiskā viela JHW-8, kura satur kanabiodus. Smēķējamais maisījums daļēji sastāv no ķīmijas, daļēji no kanabisa (marihuānas), tādēļ tas padara šīs vielas iedarbību  vēl spēcīgāku.

Spaiss eksistē dažādos veidos: kā savdabīgas „zāles” veidā, tā cietu gabalu veidā, atgādinot hašišu.

Šīs narkotiskās vielas tirgotāji ilgu laiku izplatīja nesodīti, tirdzniecība notika absolūti legāli, jo šī viela nebija izprasta un netika iekļauta narkotisko vielu sarakstā.

Šodien likums, kas attiecas uz spaisiem, ir tāds pats kā likums attiecībā uz jebkuru citu narkotisko vielu, pie kam likums ir samērā bargs!

Tomēr ir viens „BET”! Visu var iegādāties tāpat kā agrāk, tātad nekādas grūtības nesagādā no tā nokļūt atkarībā. Taču šī ir nelaime, kura pieprasa neatliekamu darbību.

Bez ierastajām narkotiku lietošanas sekām, tādam kā:

vīrusu infekcija;

nokļūšana cietumā;

pašnāvība;

mirstība -

spaiss ļoti ātri cilvēku noved līdz ārprātam.

Ja  palīdzību meklē laicīgi, situāciju var labot. Bet, ja – NĒ?!!

Tad jau vairs nekas nelīdzēs. Vienīgā alternatīva būs psihiatriskā klīnika. Ja cilvēks laicīgi nesaņems  rehabilitāciju, viņš kļūs par „dārzeni”, kurš spēj kādu laiku vienkārši eksistēt, bet DZĪVOT – diemžēl - nē!
Spaisu atkarības gadījumā laicīgi vērsieties pēc palīdzības pie kompetentiem cilvēkiem, kuri palīdzēs tikt galā ar narkotiku, tai skaita spaisa, lietošanas fiziskajām sekām, kā arī atjaunot psiholoģisko līdzsvaru. Cilvēks no jauna iemācīsies dzīvot, nelietojot narkotikas, kļūs par pilnvērtīgu sabiedrības locekli, kurš spēj dzīvot laimīgi un priecāties par dzīvi.

Bildes avots: filma "Slēgtā sala"

Bookmark and Share

Lekcija. Slēptā patiesība par narkotikām (Marina Gribanova) lekcija krievu valodā

Top.LV