.

Rabarberu ievārījums

ievarijums1. recepte. Klasiskais rabarberu ievārījums.

Vienam kilogramam rabarberu nepieciešams 500-600g cukura un 0,4l ūdens.

Rabarberus notīra, noņemot virsējo kārtu, un sagriež gabaliņos. Verdošā ūdenī izšķīdina cukuru un ieber sagrieztos rabarbera gabaliņus. Vāra 15-20 minūtes uz lēnas uguns, kamēr sīrups pārstāj putot un kļūst  dzidrs. Salej pasterizētās burkās un aizvāko.

 

 

  1. recepte. Rabarberu ievārījums ar apelsīniem

1 kg rabarberu

2 glāzes cukura

1 apelsīn

1/2 glāzes ūdens

 

Pagatavošana

Rabarberus notīra un smalki sagriež. Apelsīnam noņem ciedru (ar smalkās rīves vai dārzeņu mizotāja palīdzību) un to  pēc tam sagriež ar nazi. Izspiež sulu (sanāks apmēram trešdaļa glāzes).

Katliņā samaisa rabarberus, apelsīna ciedru un sulu. Uzvāra un tad uz lēnas uguns maisot vāra 45 minūtes, līdz sabiezē. Karstu salej pasterizētās bukās un aizvāko.

 

  1. recepte. Rabarberu ievārījums ar citronu.

 

1.5 kg rabarberu

1 kg cukura

1 citrons

Pagatavošana

Notīra rabarberus, sagriež 5mm gabaliņos. Apber ar cukuru un atstāj uz nakti, lai izlaiž sulu.

No rīta uzvāra un pavāra 5 minūtes. Atstāj uz 12 stundām (līdz vakaram). Vakarā atkal pavāra 5 minūtes un atstāj uz 12 stundām (līdz rītam). Nākošajā rītā trešais, pēdējais piegājiens. Citronu ar visu mizu sarīvē un pēc tam sablenderē. Citrona masu pievieno ievārījumam un pavāra 10 minūtes.

Karstu salej burkās, pagaida 10 minūtes, līdz izveidojas plēvīte, lai nerastos kondensāts, un aizvāko. Liek ledusskapī.

 

 

Bookmark and Share
Top.LV