.

Zemeņu piecu minūšu ievārījums: 1. variants

piecuminusu zemenesDaudzas mājsaimnieces mīl vārīt piecu minūšu ievārījumus. Pirmkārt, tāds vārīšanas veids ir mazāk darbietilpīgs, otrkārt, ogas ievārījumā saglabā savu formu, kā arī saglabājas vairāk vitamīnu. Kā vārīt zemeņu piecu minūšu ievārījums?

Piecu minūšu ievārījumi parasti vāra bez ūdens: tikai ogas un cukurs, paretam pievieno vēl citronskābi. Vārīšanas laikā ogas pašas sāks suloties, galvenais – pieskatīt, lai tie nepiedegtu. Dažreiz ogas ar cukuru pirms vārīt liek atsuloties uz dažām stundām un vārā tos sīrupā, kas parādās pats no sevis, kad cukurs pakāpeniski šķīst izdalītā sulā.

 

Zemeņu piecu minūšu ievārījums: 1. variants

 

Izvārīt piecu minūšu ievārījumu no zemenēm ir ļoti vienkārši. Lūk viens no pašiem izplatītākajiem šo ievārījumu receptēm. Trim 350-gramu burkām Jums nepieciešams:

  •          Svaigas zemenes — 1 kg
  •          Cukurs – 400 gr

Zemenes nomazgā un nolasa kātiņus. Ogas ieliekam bļodā vai citā traukā un pievieno cukuru. Uz 4-5 stundām liec ledusskapī, lai tie sāktu suloties.

Pārliekam zemenes ar sīrupu katlā un vāram uz lēnā uguns līdz sāk veidoties burbuļi, noņemam putas un varam vēl piecas minūtes. Karstu ievārījumu liekam sausās sterilizētās burkās, skrūvē ciet vāciņus. Liekam otrādi, lai atdzesē. 

Bookmark and Share
Top.LV