.

Vienkārša ēdiena kultūra

img 2886Intervija ar „Kultkafe” īpašnieku Andreju Martinovu.

- No kurienes ir šāds nosaukums „Kultkafe”? Ko tas nozīmē?

- Tam ir daudzas nozīmes, taču man, pirmkārt, tas nozīmē „kulturāla kafejnīca”. Kafejnīca, kurā ir ēšanas kultūra, apkalpošanas kultūra. Tas ir noteikts standarts, zināma stingrība attiecībā uz tīrību, stingrība apkalpošanā, stingrība ēdiena sadalē, precizitāte katrā kustībā.

- Ko Jums nozīmē ēšanas kultūra? Kāda ir Jūsu „rozīnīte”, kafejnīcas firmas stils?

- Vienkāršībā. „Viss ģeniālais ir vienkāršs”, kā teicis kāds gudrs cilvēks. Neesmu sarežģītu ēdienu piekritējs. Sarežģīti ēdieni der banketiem un vakariem ar lūgtiem viesiem. Protams, mūsu šefpavārs prot tādus pagatavot, taču ikdienai tie neder. Sarežģītas garšvielas ļoti sadārdzina ēdienu, un pusdienu pārtraukumā cilvēkiem vienkārši nav laika, lai to baudītu, gribas ātri un garšīgi paēst.

- Jūsu bistro atrodas Pārdaugavā, Liepājas ielā 3b ? Kas ir jūsu klienti?

- Ar ko gan mūsu Āgenskalns sliktāks par Vecrīgu? Ja pie mums ir garšīgi, tad ar klientiem problēmu nebūs. Mūsu rajons attīstās, šeit ir daudz biroju un skolu. Mūsu klienti ir volejbola sporta skola. Mēs apkalpojam futbola, BMX šaušanas sporta federācijas, gatavojam viņiem ēdienu vasaras nometnēm. Apkalpojam „Māras” krīzes centru. Biedrību „Latvijas Samariešu apvienība”, Rīgas Katoļu ģimnāziju un daudzus citus. Tādēļ mēs strādājam ne tikai kā bistro, bet arī rīkojam svētkus, banketus un tematiskos pasākumus.

- Jā, izskatās, ka pie jums garšīgi gatavo! Ko par jums saka klienti, kādas ir atsauksmes?

- bet jūs pajautājiet viņiem paši. Mūsu klienti mūs mīl, gandrīz katrs no viņiem ir mūsu draugs, katrs klients mums ir ļoti svarīgs.

img 2875
- Tātad jūs gatavojat vienkāršus ēdienus?

- Vienkārši – nozīmē garšīgi un dabīgi. Tā ir karbonāde, kotletes, zupa, tas, kas vajadzīgs pusdienās. Iestiprinies un ar prieku turpini dienas darbus. Mēs neizmantojam visādu ķīmiju, mākslīgās garšas piedevas, tikai sāli, piparus, lauru lapiņas un zālītes. Tādēļ mūsu kompleksās pusdienas maksā 2 latus, un pusdienlaikā no 12.00 līdz 15.00 pie mums stāv rinda.

- 2 lati par zupu, otro ēdienu un desertu?

- Jā, vienkārši un garšīgi.

- Bet kā ar banketu?

- Tam mums ir īpašā banketu ēdienkarte, un klients var izvēlēties visu, ko vien vēlas. Tad mūsu šefpavārs rada kulinārijas šedevrus.

- Vai visiem pietiek vietas?

- Mums ir divas zāles – bistro un restorāns. Pavasarī plānojam atvērt vēl vienu ieeju, izveidot terasi un „atklāto restorānu”.

- „Atklātais’ – vai tas ir kāds īpašs restorāns?

- Jā, šeit plīts stāvēs tieši bārmenim aiz muguras, un klients varēs redzēt, kā tiek gatavots viņa ēdiens. Tur būs īpaša ēdienkarte. Arī darba laiku pagarināsim.

- Kāds jums tagad ir darba laiks?

- Pagaidām mēs strādājam no 9 līdz 17. No šī laika visaizņemtākās ir pusdienlaika stundas no 12.00 līdz 15.00. Sapņoju sagatavot brokastu ēdienkarti un piedāvāt brokastis no 9.00-12.00.

- Vai Jūs vienmēr pats pieņemat lēmumus, vai arī ar kādu apspriežaties?

- Protams, ka apspriežos. „Kultkafe” ir mans un manas mīļotās sievas kopdarbs, tieši ar sievu arī visu apspriežam. Mēs visu dalām uz pusēm, gan priekus, gan grūtības. Es atbildu par ēdienu, Evija - par finansēm un darbu ar klientiem. Kopā mēs esam spēks!

- Kā Jūs nolēmāt izveidot kafejnīcu?

IMG 6811- Esmu pavārs, kādreiz strādāju „Lido” par pavāru, vēlāk par brigadieri. Brīvdienās mājās gatavoju ēdienu, liku kastītēs un iznēsāju klientiem Āgenskalnā, bet Evija, lai gan bija mājās ar meitu, cepa smalkmaizītes (viņa pēc profesijas ir konditore), lika tos ratiņos un kopā ar meitu veda uz veikalu. Uzsākt nebija viegli, bet mīlestība un ticība vienam otrā un mūsu kopīgajai lietai mums palīdzēja.

- Paldies! Bija patīkami ar Jums iepazīties, lai Jums veicas! Ko Jūs varētu novēlēt mūsu lasītājiem?

- Mīliet viens otru, lai kas arī notiktu, ticiet viens otram! Dzīvē nav mazums grūtību, bet tikai kopā ar tiem, kurus mēs mīlam un kuriem ticam, mēs varēsim tās pārvarēt!

Priecāsimies jūs redzēt Liepājas ielā 3b!

 

Mājas lapa www.kultkafe.lv

e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

tālr. 22112111

 

 

Bookmark and Share

Komentāri  

+3 #1
Solvita 08 Aprīlis 2013
Patiešām ļoti garšīgs ēdiens!

Pievienot komentāru


Aizsardzības kods
Atjaunināt

Top.LV