.

Grieķu musaka

musaka z baklazanow 

Sastāvs:

1 liels vai 2 vidēja lieluma baklažāni;

1 liels sīpols;

1 ķiploku galviņa (man bija 3 daiviņas);

4 ēd. karotes olīveļļas;

400 g tomātu;  

450 g maltas jēra gaļas (es gatavoju ar cūkgaļu);

1 ēd. karote tomātu pastas;

1 tējkarote kanēļa (es ņēmu 1/3 tējkarotes)

Mērcei:

2 olas;

55 g sviesta;

2 ēd. karotes miltu;

600 ml piena

55 g siera.

Pīrāga pagatavošanas soļi:

  1. Baklažānus sagriež plānās šķēlītēs, apber ar sāli un atstāj uz kādām 20 min.
  2. Tomātus aplej ar verdošu ūdeni, noņem mizu un sagriež.
  3. Sīpolus un ķiplokus notīra un sagriež.
  4. Pannā izkausē 2 ēd. karotes sviesta.  Uz nelielas uguns apcep sīpolus un ķiplokus, pievieno malto gaļu. Maisot cep, kamēr gaļa nekļūst bāla. Gaļai pievieno tomātu gabaliņus, tomātu pastu, kanēli, sāli un piparus. Uzlikt vāku un sautēt uz lēnas uguns 20 minūtes.
  5. No baklažāniem noliet atdalījušos ūdeni, nomazgāt un apžāvēt. Uzkarsēt pannu, un olīveļļā apcept baklažānus, līdz tie ie mīksti.
  6. Cepešpannu uzsilda līdz 190 grādiem.
  7. Nelielā katliņā izkausē sviestu, ieber miltus un tur uz uguns dažas minūtes, pastāvīgi maisot ar koka karoti. Masa sāks putot. Nebaidieties, ka tā ir šķidra, tā jābūt! Katliņu noņem no uguns un pielej pienu. Tad visu uzkarsē līdz viršanas temperatūrai, laiku pa laikam apmaisot. Mērce sāks nedaudz sabiezēt, tomēr joprojām būs samērā šķidra, bet, kad mēs pievienosim olas, tā kļūs biezāka. Mērci atdzesē. Tam labāk ir pārliet citā traukā. Olas sakult un pievienot mērcei. Atzīšos, man bija mazas olas, bet, ja pievienotu lielākas, mērce sabiezētu vairāk.
  8.  Karstumizturīgu formu ieziež ar sviestu, ieliek pusi no gaļas, pa virsu – pusi no baklažāniem, tad atkal gaļu, tad baklažānus. Aplej ar mērci un apkaisa ar sarīvētu sieru. Nebaidieties, ka mērce ir šķidra un baklažāni uzpeldēja. Cepšanās laikā viss nostāsies savās vietaš. Cep 45 minūtes.

Patīkamu Jums apetīti!

 

Jūsu Oļesja Balalajeva

 

Bookmark and Share
Top.LV