.

Fetučīne ar ingveru un garnelēm

fetuchine

Sastāvdaļas

Paciņa Fetučīne (es pirku Barilla)

Paciņa saldētu krevešu ar astītēm

Neliela ingvera sakne

Sviests 30-50 grami

Olīveļļa

5 daiviņas ķiploka

Zaļumi (es ņēmu itāļu maisījumu)

Timiāns

Sāls, cukurs

Rīvēts Parmezāna siers pēc garšas

4 mandarīni vai 1 apelsīns

Pagatavošana.

Verdošā ūdenī ieberu Fetučīne un vāru ne ilgāk kā 5 minūtes, ja vāra ilgāk, savārīsies putrā.

Kamēr ūdens uzvārās, daru pašu ilgāko un garlaicīgāko – tīru un sarīvēju ingvera sakni. Pēc tam viss jau ir vienkārši – gatavoju ingvera sīrupu. Te ir dažādi varianti, es izvēlos vienkāršāko: verdošā ūdenī (apmēram pusglāze) ielieku sarīvēto ingveru, samaisu ar zaļumiem, nedaudz sāls, karoti cukura un apelsīna sulas (manā gadījumā 2 mandarīnu sula un biezumi), to visu vāru 3-4 minūtes un izkāšu sīrupu caur sietiņu krūzītē.

Pannā izkausēju lielu sviesta gabalu un sacepu plāksnītēs sagrieztus ķiplokus. Kad ķiplokiem izveidojusies apcepta kārtiņa, izņemu ķiplokus no sviesta un ar šo sviestu pārleju garneles. Pa virsu uzleju ingvera sīrupu un sautēju ap 3 minūtēm. (Garnelēm ir jākļūst karstām, bet ne gumijotām).

Kad Fetučīne ir gatavi, sajaucu tos ar garnelēm, uzkaisu sarīvētu parmezāna sieru. Pasniedzu ar mandarīniem.

Gatavošanai aiziet 10 minūtes.

 

Bookmark and Share
Top.LV