Fetučīne ar ingveru un garnelēm
- Detaļas
- Autors Olesja Balalajeva
Sastāvdaļas
Paciņa Fetučīne (es pirku Barilla)
Paciņa saldētu krevešu ar astītēm
Neliela ingvera sakne
Sviests 30-50 grami
Olīveļļa
5 daiviņas ķiploka
Zaļumi (es ņēmu itāļu maisījumu)
Timiāns
Sāls, cukurs
Rīvēts Parmezāna siers pēc garšas
4 mandarīni vai 1 apelsīns
Pagatavošana.
Verdošā ūdenī ieberu Fetučīne un vāru ne ilgāk kā 5 minūtes, ja vāra ilgāk, savārīsies putrā.
Kamēr ūdens uzvārās, daru pašu ilgāko un garlaicīgāko – tīru un sarīvēju ingvera sakni. Pēc tam viss jau ir vienkārši – gatavoju ingvera sīrupu. Te ir dažādi varianti, es izvēlos vienkāršāko: verdošā ūdenī (apmēram pusglāze) ielieku sarīvēto ingveru, samaisu ar zaļumiem, nedaudz sāls, karoti cukura un apelsīna sulas (manā gadījumā 2 mandarīnu sula un biezumi), to visu vāru 3-4 minūtes un izkāšu sīrupu caur sietiņu krūzītē.
Pannā izkausēju lielu sviesta gabalu un sacepu plāksnītēs sagrieztus ķiplokus. Kad ķiplokiem izveidojusies apcepta kārtiņa, izņemu ķiplokus no sviesta un ar šo sviestu pārleju garneles. Pa virsu uzleju ingvera sīrupu un sautēju ap 3 minūtēm. (Garnelēm ir jākļūst karstām, bet ne gumijotām).
Kad Fetučīne ir gatavi, sajaucu tos ar garnelēm, uzkaisu sarīvētu parmezāna sieru. Pasniedzu ar mandarīniem.
Gatavošanai aiziet 10 minūtes.