.

Kā pārvārēt rudens „nomāktību”?

1409384857 osenRudens jau paziņoja par savam tiesībām. Lietus, aukstums, saules diena samazinās… Tādās dienās gribās sēdēt mājās mājīga krēsla, uzvelkot mīļāko veco džemperi, ar kafijas tasīti un lasīt interesantu grāmatu. To vieta sēdi darbā, strādāt kaut kā negribās. Bet vajag… Pazīstami?

Protams, šādā laikā negribas strādāt – vispār negribas neko darīt. Ne ar suni iziet pastaigā, ne sievu kino aizvest. Bet dzīvojām mēs nevis salā, un sanāk tēlot noskaņojumu gan darbā, gan mājās.

Un te visa problēma ir noskaņā, spējā rādīt, neskatoties ne uz uzsieto realitāti, „rudenī cilvēki kļūst melanholiski”, „kad ir lietaini man miegs nāk”. Eļdārs Rjazanovs par šo notikumu sacerēja apbrīnojamo dziesmu „Dabai nav slikta laika”.

Atceraties, patiesībā cilvēki paši parasti dara tā, ka viņu kaut kas biedē, dusmo vai liek skumt. Bet tā kā raksta mērķis nav notācija, bet reālā palīdzība, piedāvāju aiziet līdz praktiskiem soļiem laba noskaņojuma radīšanai. Te tie ir:

„Piespiediet sevi uzsmaidīt – un drīz jūs beigsiet būt drūms.

Piespiediet sevi smieties – un drīz jūs atradīsiet iespēju smieties

Izrādiet entuziasmu  - un drīz jūs to sajutīsiet.

Cilvēks pats viedo savas jūtas.

Lielākais prieks dzīvē – radīšana.

Neskopojoties uz to!”

Ja jūs arī gribat tā darīt, vienkārši kādreiz pamēģiniet. Pieņemsim, jūs gribat aiziet paskatītes kadu šovu, kas skaitās kā labākais pilsētā. Pirms tur doties, apsēžaties un pasakiet sev nopietni un atklāti, bet nevis ar pārbaudes mērķi, pasakiet sev: „Man nepatīk šīs šovs, es zinu, ka ja es tur vienkārši sēdēšu un garlaikošos visu vakaru!” Pēc tam jus ejat uz šovu un pat ja tas ir labākais šovs valstī, jūs tik un tā garlaikojaties. Jūs pat varat izdomāt iemeslus, kāpēc šīs šovs ir garlaicīgs, un argumentēsiet kāpēc jums apnika šīs šovs, cik jums apnika šovs, kāpēc viss notiek tieši tā.

Bet jūs varētu izvēlēties pašu sliktāko filmu, kas tiek pārraidīts pilsētā, un pateikt sev: „Es aiziešu tur, un baudīšu šo filmas skatīšanu, neskatoties ne uz ko, man tas patiks.  Man noteikti tas PATIKS. Es izjutīšu GANDARĪJUMU no filmas skatīšanās. Varam derēt, ka šajā filmā ir daudz kā tāda, kas man var ļaut izjust gandarījumu; noteikti atradīsies daudz kas, ja es skatīšos uzmanīgi. Un pat ja man būs jābauda to, cik slikta ir šī filma, es tik un tā izjutīšu gandarījumu.” Jūs aiziesiet uz kinoteātri un izjutīsiet gandarījumu no filmas skatīšanās!

Es paņemu šis datus no 20.gs filozofa L. Rona Habbarda. Gribu pieminēt, ka tie man palīdz 100 gadījumos no 100. Ja mēs pieceļamies no rīta un izdomājam, ka mums noteikti būs priecīga un produktīvā diena, un mēs neatteicamies no šīs domas visa dienas garumā, kas notiks? Pareizi! Mēs priecāsimies par dzīvi, un tas būs ļoti produktīvā diena.

Tāpēc izmantojiet, un lai vienmēr kopā ar jums ir labs noskaņojums!

Bookmark and Share
Top.LV