.

Sirds slimības

sirdsSirds problēmas un sirds slimības rodas, kad artērijas, kas apgādā sirds muskuļus ar asinīm, ir aizsprostotas ar taukiem, vai ja tiek izveidots asins sabiezējums vai trombs, kas nosprosto artēriju.

Un jo vairāk ir piesātināto tauku pārtikā, jo vairāk ir tauku asinīs, un jo vairāk ir iespējamība asins sabiezējumu rašanās, bet tas var novest ne tikai līdz sirdslēkmēm, bet arī līdz insultam, vēnu varikozei un citām „patīkamām” lietām.

Tāpēc ir nepieciešami, lai būtu vielas, kas utilizē taukus.

Lecitīns – krāsns, kurā sadeg ķermeņa tauki. Tas sašķeļ lielus tauku gabalus asinīs, ap kuriem var izveidoties sabiezējums vai trombs, uz mazākie, kas viegli iziet caur artēriju sienām. Tāpat augsts tauku līmenis asinīs (pēc sātīgās ēdienreizes) samazinās pēc magnija uzņemšanas un palielinot olbaltumvielu daudzumu.

Taukvielas, kas pakāpeniski uzkrājas uz artēriju sienām, bojā audus, ja pārtikā ir C un E vitamīnu trūkums. Tāpat E vitamīns ievērojami samazina nepieciešamību pēc skābekļa, tāpēc tas ir nepieciešams ja ir sirds slimības, tāpēc pēc lēkmes ir jāuzņem 600 IU vai vairāk E vitamīna.

Bookmark and Share
Top.LV