.

5 pazīmes, ka trūkst olbaltumvielas

olbaltumvielas1. Jūs karojiet pēc saldumiem

Viena no galvenajām pazīmēm – jūs ēdat saldumus un jūtaties visu laiku izsalcis. Nedomājiet, ka ievērojot ar olbaltumvielām ierobežotu uzturu mēs instinktīvi gribēsim ēst gaļu un olas, jo galvenais olbaltumvielu uzdevums – noturēt cukura līmeni asinīs. Bet ātri uzlabot šo rādītāju ļauj tieši saldumi.

2. Sliktā koncentrācija

sabalansēts cukura līmenis asinīs absolūti nepieciešams, lai paaugstinātu koncentrāciju. Ja šīs līmenis visu laiku ir pakļauts svārstībām, tad var rasties izjūtas, ka apziņa paliek kļūst neskaidra, kas neļauj koncentrēties uz darba vai mācībām. Smadzenes regulāri ir jābaro ar olbaltumvielām.

3. Matu izkrišana

olbaltumvielas – visu šūnu būvēšanas materiāls, ieskaitot arī matu folikulus. Ja folikuli ir izturīgi, tad mati turēsies uz galvas, bet pie hroniskā olbaltumvielu trūkuma tie sāks izkrist.

4. Enerģijas trūkums

mēs visi zinām, kā olbaltumvielas – galvenais būvmateriāls vēl arī priekš muskuļiem. Bet pie olbaltumvielu trūkuma muskuļi samazināsies apjomā, dēļ tā ar laiku jūs varat sajust hronisko vājību un spēka pagrimumu.  

5. Hroniskās slimības

Visa cilvēka imūna sistēma ir atkarīga no pastāvīgā olbaltumvielu saņemšanas. Tāpēc biežas saaukstēšanās un infekcijas var būt arī par olbaltumvielu trūkuma sindromu. 

Bookmark and Share
Top.LV