.

Kas traucē notievēt?

tievesanaVeiksmīgas noteivēšas jēga – palielināt enerģijas ražošanu, jo mūsu parastajā pārtikā ir pārāk maz barības vielu, kas ir spējīgi sadedzināt taukus. Taukus var zaudēt tikai ja tiek ražotā enerģija, bet šīs process prasa gandrīz visu barības vielu klātieni.

Jebkura no B grupas vitamīnu trūkums izsauc savdabīgu pauzi enerģijas ražošanā. Ja trūkst B5 tauki sadeg tikai ar pusātrumu, bet bez B6 tauki nevar pārvērsties enerģijā. Fermentiem, kas ražo enerģiju, ir nepieciešamas olbaltumvielas – ja olbaltumvielu ir pietikami, tauki sadeg divreiz ātrāk. Bet olbaltumvielas nav iespējams izmantot bez holīna, B6 un citu barības vielu. Ja pievienot agrāk trūkstošo E vitamīnu, tad tauku utilizācija divkāršojas.

Iespējams, galvenā atpaukošanas cēlonis ir aknu slimības, tāpēc tievēšana ir praktiski neiespējamā, kamēr aknu veselība nebūs atjaunota.

Bez olbaltumvielu un B vitamīnu kompleksa aknas nevar ražot fermentus, kas nepieciešami, lai regulētu insulīna daudzumu, kas noved pie ātras tauku izveidošanas un zemu cukura līmeni asinīs. Tādā veidā cilvēks ātri pieņēmās svarā, saglabājot lielu ēstgribu.

Bookmark and Share
Top.LV