.

Bieža ēšana

esanaTāpat ir svarīgi ēst daudz un mazām porcijām. Pētījumi rāda, ka vienādā sastāvā un apjoma, divreižu ēšana noved līdz smagai aterosklerozei un svara palielināšanai, bet pie biežām ēšanas reizēm cilvēks jutās labi.

Kāpēc?

Kad tiek apēsta neliela porcija, lielākais pārtikas daudzums pārverošās enerģijā. Bet lielākas porcijas pārslogo organisma fermentu sistēmu līdz tādai pakāpei, ka pārtika nesagremojās un pārverošās taukos. Un uzkrājas ķermenī, pavisam to nerotājot.

Paskatīsimies, kā tas strādā.

Piemēram, no rīta cilvēks ēd bez ēstgribas (cukura līmenis asinīs ir vēl augsts dēļ vakarā apēstās pārtikas), gribētspēks ir stiprs un izsmalcinātums ēdienā ir nelokāms. Bet vakarā cukura līmenis asinīs kritās un cilvēks jutās noguris, sakaitināts, izbadējies – un pieēdās.

Tāpēc nereti kļūda nav tajā, ka ēda pārāk maz, bet tajā, ka ēda pārāk maz!

Kad tiek ēsti nerafinēti produkti, barības vielas, kas nepieciešamas enerģijas ražošanā, ir pietiekamā daudzumā. Bet mūsdienu produkti (rafinētie, dezodorētie, ar konservantiem, mākslīgam aromatizētajiem utt.) ne tikai ir zaudējuši šīs barības vielas, bet arī šausmīgi palielina nepieciešamību pēc tiem!

Mēs jau runājam, ka lecitīna pamatfunkcija ir – palīdzēt sadedzināt taukus, un to nepietiekamība noved pie augsta asinsspiediena, sirds slimībām un lieka svara vienlaikus.

Lai saražotu lecitīnu ir nepieciešami linoleja skābe un arahidonskābes, B6, holīns, inozitols un magnijs. Tāpēc augu eļļa, kas satur linoleja skābi, ļauj ātrāk notievēt un saglabāt svaru, īpaši ja ogļhidrātu daudzums ir samazināts.

Augu eļļas vēl samazina bada izjūtu, jo ēdiens ilgāk turas kuņģī, bet piesātināti tauki sadeg tā, ka cukura līmenis asinīs saglabājas normā ilgu laiku.

Bookmark and Share
Top.LV